Programowanie przycisku cisnienia w oponach

2000-2006 | silnik: S54
Keepsake
Kontakt:

Re: Programowanie przycisku cisnienia w oponach

Post autor: Keepsake » pn gru 14, 2009 15:38

moalord pisze:Ktoś miał problemy z tym czujnikiem np. zimą ? Gdy wahania temperatur są dość duże ? Gdzieś przeglądałem i widziałęm wypowiedzi typu "często zapala się zimą" mimo że koła mają dobre ciśnienie.
Mi się zapaliła dwa razy na czerwono przez ostatni tydzień bez żadnego powodu. Już nawet przestałem na nią zwracać uwagę. :)

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » pn gru 14, 2009 15:54

Keepsake pisze:
moalord pisze:Ktoś miał problemy z tym czujnikiem np. zimą ? Gdy wahania temperatur są dość duże ? Gdzieś przeglądałem i widziałęm wypowiedzi typu "często zapala się zimą" mimo że koła mają dobre ciśnienie.
Mi się zapaliła dwa razy na czerwono przez ostatni tydzień bez żadnego powodu. Już nawet przestałem na nią zwracać uwagę. :)
Sprawdź ciśnienia w kołach, szczególnie czy ośka ma po równo (tzn czy lewa i prawa strona przodu ma tyle samo i czy lewa i prawa strona tyłu ma tyle samo).

Keepsake
Kontakt:

Post autor: Keepsake » pn gru 14, 2009 16:29

Jak mówiłem "bez żadnego powodu" to znaczyło że bez powodu nie dlatego że mi się tak wydaje tylko że to wiem :)

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » pn gru 14, 2009 16:34

to może musisz go na nowo zaprogramować? zużywające się opony (szczególnie tył) mogą mieszać nieco czujniki od ABSu i stąd czasami u ciebie komunikat ;)

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » pn gru 14, 2009 17:26

Aż sprawdziłem :-)

Ja w sumie prawie zawsze po zmianie zapominam to zaprogramować i programuje dopiero podczas jazdy jak mi się zapali czerwona kontrolka. Dzisiaj po raz koleiny zaprogramowałem podczas jazdy. Lamka zgasła po chwili i wszystko jest dobrze.

ODPOWIEDZ