A ja widze. Felga z mniejszym ET będzie mieć inny kształt. Jak myślisz dlaczego ramiona naszych felg na tyle wchodzą do środka?kostek_ja pisze: Wówczas nie widzę specjalnie różnicy między felgą z dystansem a felgą z mniejszym ET.
dystanse
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Re: dystanse
Z tym dystansem 40mm to troche przesadziles (chyba ze chodzilo na os, 2 x 20mm).
Przy tym ET ktore podales, potrzebny bedzie ok 25-30mm.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
...chialem zlicowac koło z błotnikiem , przyłozylem listewke do błotnika i zmiezyłem odleglosc od koła - wyszło 15 przod na strone i ok 40 tył na stronemateush pisze:Z tym dystansem 40mm to troche przesadziles (chyba ze chodzilo na os, 2 x 20mm).
ale jest to maksymalny wymiar odsadzenia koła...
Wie ktoś gdzie w PL można kupic markowe dystanse w atrakcyjnej cenie?
zapodał bym 15 przod i 30 tyl - moze rzeczywiscie nie wygladalo by żle...
Ps: Co wogóle myslicie o tych kołach ? - dwie osoby ogladaly ze znajomych i dwom osobom bardziej podoba sie oryginał

DSC 

Myślę że ze względu na to iż taki kształt zmniejsza masę felgi o takich wymiarach.MaRoS pisze:Jak myślisz dlaczego ramiona naszych felg na tyle wchodzą do środka?
Nie koniecznie. Tylne felgi zimowe mają taki sam kształt jak przednie, mimo że mają mniejsze ET.MaRoS pisze:Felga z mniejszym ET będzie mieć inny kształt.
batman pisze:...chialem zlicowac koło z błotnikiem , przyłozylem listewke do błotnika i zmiezyłem odleglosc od koła - wyszło 15 przod na strone i ok 40 tył na stronemateush pisze:Z tym dystansem 40mm to troche przesadziles (chyba ze chodzilo na os, 2 x 20mm).
ale jest to maksymalny wymiar odsadzenia koła...
Wie ktoś gdzie w PL można kupic markowe dystanse w atrakcyjnej cenie?
zapodał bym 15 przod i 30 tyl - moze rzeczywiscie nie wygladalo by żle...
Ps: Co wogóle myslicie o tych kołach ? - dwie osoby ogladaly ze znajomych i dwom osobom bardziej podoba sie oryginał
Mi osobiście podobają się te felgi tylko mogłby byc markowe bbs, rh czy schnitzer. Ogólnie do e36, e46 bardzo dobrze wygląda felga z rantem. Chociaż ori M3 są wyjątkowo ładne, ja jestem fanem felg skrecanych i z rantem. Osobiscie zostawiam ori 19" na zime a na lato bede szukał czegoś podobnego jak u ciebie ale markowe.
Jeszcze chce dopytac apropo tych dystansów:
Na przodzie masz felge 8,5" et 38 a chcesz włożyć dystans 15mm, czy na pewno ci taki szeroki wejdzie? Masz sklepane ranty wewnatrz błotników czy nie?
Na innym temacie Maros napisał ze felga przod 8,5" z et 35 wejdzie na styk, miedzy et 35 a 38 nie ma az 15mm różnicy więc jak to jest?
Na zdjeciu wygląda ze przednia felga prawie ci się licuje, jak to mierzyleś ze twierdzisz ze wejdzie dyst 15mm?
Na felge ori przod 8,5" 19stka wchodzi dystans 10-12mm i sie licuje a tam et jest chyba az 47.
8,5 ma ET 44 a 8 ma 47. Tak dla ścisłościTomcio pisze:Na felge ori przod 8,5" 19stka wchodzi dystans 10-12mm i sie licuje a tam et jest chyba az 47.

P.S.
Mi się w ogóle nie podobają tego typu felgi

- Maros
- Kontakt:
Wg mnie są piękne, tylko szkoda, że repliki... ale sam wiem jak ciężko oryginały w dobrej cenie znaleźć.
...oryginały BBS LeMans ok 15 tys.
niewiecie gdzie można kupić dobre markowe dystanse?
chodzi mi o zakup w PL.
niewiecie gdzie można kupić dobre markowe dystanse?
chodzi mi o zakup w PL.
DSC 

Sam muszę zamówić dystanse i znalazłem coś takiego:batman pisze:niewiecie gdzie można kupić dobre markowe dystanse?
chodzi mi o zakup w PL.
http://www.h-r.com.pl/
Sprzedawca jak na razie jest bardzo konkretny, szybko odpowiada. Jak policzyć wysyłkę to cenowo porównywalnie do ebaya. Może z 5% drożej.
Ja zamówiłem tutaj
http://www.rako.pl/
Już mam cena - 600,00
(25mm - przykrecane do piasty)
Jakość rewelacja- ale żałuje że nie zamówiłem 30mm
Pozdrawiam
http://www.rako.pl/
Już mam cena - 600,00
(25mm - przykrecane do piasty)
Jakość rewelacja- ale żałuje że nie zamówiłem 30mm
Pozdrawiam
DSC 

Mi zaproponował 475,00 za 20mm przykręcane do piasty.
takie pytanie do znawcow tematu: chce zalozyc dystans 5mm (bedzie to przelotowy) wiec dluzsze sruby musze dac i czy cos jeszcze? jakies pierscienie centrujace czy cos? o co wogole z nimi chodzi? felgi sa dedykowane do auta (roztaw srub, otwor na piaste?) jedynie z tylu ET jest nie takie jak powinno
- Maros
- Kontakt:
Musisz kupić dystans który będzie miał tą samą średnice (otworu) co felga, a wtedy tylko dłuższe śruby i nic więcej. No chyba ze masz jakiś inny dystans to wtedy pierścienie centrujące będa musiały być.