konie poszły w las ????
Re: konie poszły w las ????
U mnie na hamowni u Maćka Grabowskiego też wyszło 320-parę KM (na starym, mega-druciarskim wydechu). Auto chodziło jak zdrowe Mki także nie przejmowałbym się zbytnio.
nawiązując do tematu mocy,
czy któryś z kolegów ugryzł temat (lub słyszał o realnych efektach) zchipowania M3 ??
Mam możliwość zrobienia tego w Diagtronicu (mam do nich zaufanie bo robili mi już kilka autek ).
Kiedyś swoje M3 robił tam Kayser ... ale czy gra warta świeczki ?? i czy spalanie nie pójdzie kosmicznie w górę ....
czy któryś z kolegów ugryzł temat (lub słyszał o realnych efektach) zchipowania M3 ??
Mam możliwość zrobienia tego w Diagtronicu (mam do nich zaufanie bo robili mi już kilka autek ).
Kiedyś swoje M3 robił tam Kayser ... ale czy gra warta świeczki ?? i czy spalanie nie pójdzie kosmicznie w górę ....
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
w Diagtroniku robilem pomiary, i chlopaki powiedzieli ze bez problemu moga wgrac program, i jesli nie bede zadowolony to oddadza kase i "wykasuja" program...
przed programem zmierz autko u nich i po programie zmierz, pojezdzij i ocen.
przed programem zmierz autko u nich i po programie zmierz, pojezdzij i ocen.
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Nie chipowałbym takiego auta jak m3 w diagtroniku... wogóle, nie powierzyłbym go żadnej polskiej firmie tjuningowej.
A tak pozatym to sam program nie da Ci odczuwalnych przyrostów. Jak już to zainwestuj w wydech i wtedy zrób program. (ale za granicą)
A tak pozatym to sam program nie da Ci odczuwalnych przyrostów. Jak już to zainwestuj w wydech i wtedy zrób program. (ale za granicą)
kiedys rozmawialem z panami z V-TECHU i mowili ze bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400km
chudy
Nie ma takiej opcji żeby samym chipem dało 400km !chudy pisze:kiedys rozmawialem z panami z V-TECHU i mowili ze bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400km
W 10 bym uwierzył, ale 60 to na pewno nie.
chudy pisze:kiedys rozmawialem z panami z V-TECHU i mowili ze bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400km

Niepoważni są.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Nigdy w zyciu bym nie pozwolil nikomu w Polsce dotykac elektorniki w M3. Zadna firma nie ma doswiadczenia z tymi autami - oni maja gotowe programy od "kogos".
Sam chce w przyszlosci zrobic program i na pewno bedzie z UK albo DE.
Aha, maksymalnie co mozna zrobic programem w M3 to ok 10KM-15KM. Mowie tu o rozsadnej modyfikacji bez podnoszenia odcinki itd.
Sam chce w przyszlosci zrobic program i na pewno bedzie z UK albo DE.
Aha, maksymalnie co mozna zrobic programem w M3 to ok 10KM-15KM. Mowie tu o rozsadnej modyfikacji bez podnoszenia odcinki itd.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
chudy pisze:bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400km

No Fear - No Fun!
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
chudy pisze: bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400km

- tom_kulturysci
z tym 400km to jajca chlopaki zrobili sobie...
Mateush dobrze piszesz, nikt jeszcze doswiadczenia nie ma, i mysla ze jak robia to dla kazdej fury to i m3 bedzie bez problemu...no m isie wydaje ze problem bedzie, jak patrzylem (zreszta TY tez to widziales) jak sie miotali bo nie mogli zmierzyc m5 (oczywiscie kase wzieli jak za zmierzone auto) wiec program chyba narazie w PL zostaje marzeniem
Mateush dobrze piszesz, nikt jeszcze doswiadczenia nie ma, i mysla ze jak robia to dla kazdej fury to i m3 bedzie bez problemu...no m isie wydaje ze problem bedzie, jak patrzylem (zreszta TY tez to widziales) jak sie miotali bo nie mogli zmierzyc m5 (oczywiscie kase wzieli jak za zmierzone auto) wiec program chyba narazie w PL zostaje marzeniem

nawet nie chcę komentować te 400km z softu...
Chyba rzeczywiście szkoda psuć auto programem w którym może dostaniemy 10km choć np ESS podaje przyrost raptem 7KM http://www.esstuning.com/default.asp?c= ... 143&id=205
czyli praktycznie nie wyczuwalny .
Nie mam zamiaru robić ze swojego auta poligon doświadczalny, dla firm bez praktyki.
Jak robić to tylko na grubo ....czyli kompresorek
Chyba rzeczywiście szkoda psuć auto programem w którym może dostaniemy 10km choć np ESS podaje przyrost raptem 7KM http://www.esstuning.com/default.asp?c= ... 143&id=205
czyli praktycznie nie wyczuwalny .
Nie mam zamiaru robić ze swojego auta poligon doświadczalny, dla firm bez praktyki.
Jak robić to tylko na grubo ....czyli kompresorek

moze faktycznie oni byli z kabaretuSyTy pisze:chudy pisze:bezproblemu moga wgrac program lub z chipowac do m3 i moc wzrosnie do okolo 400kma może oni w kabarecie grywają wieczorami?

chudy
W kwestii M3 E46 z programem z Diagtronika.
Było to robione chyba ze trzy lata temu...
Główne zalety to, zdjęty ogranicznik prędkości i dowolnie przesunięta odcinka.
Parametry jakoś odczuwalnie się nie poprawiły, chociaż w Poznaniu udało się zrobić (z zakupami w bagażniku, bez przygotowania, prosto z trasy) jakieś 13.3-13.4ET.
Auto było intensywnie eksploatowane i nic złego się z nim nie działo.
Było to robione chyba ze trzy lata temu...
Główne zalety to, zdjęty ogranicznik prędkości i dowolnie przesunięta odcinka.
Parametry jakoś odczuwalnie się nie poprawiły, chociaż w Poznaniu udało się zrobić (z zakupami w bagażniku, bez przygotowania, prosto z trasy) jakieś 13.3-13.4ET.
Auto było intensywnie eksploatowane i nic złego się z nim nie działo.
ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo
- tom_kulturysci
dokladnie jak pisze PMN (w Diagtronicku dokladnie to samo mowili) ze odcinka sie przesunie, ograniczenia nie ma, koni raczej duzo nie przybedzie maxymalnie do 10-12 ale NM do ok 25-30...
jedyny plus tego to ze zawsze do serii mozna wrocic
jedyny plus tego to ze zawsze do serii mozna wrocic