cd-zmieniarka

2000-2006 | silnik: S54
szeryf22

cd-zmieniarka

Post autor: szeryf22 » ndz lut 07, 2010 00:03

Siemanko Emkowicze!!! :lol:
Mam pytanie odnosnie zmieniarek plyt kompaktowych,mianowicie:u mnie na kazdej nawet malutkiej dziurce plyta sie zacina i przeskakuje,jest to dosyc wkur....,bo nawet na niemieckich autobahnach,ktore sa proste jak blat od stolu przeskakuje na najmniejszej nierownosci.
Czy wy macie podobny problem,jezeli tak,to czy mozna go jakos rozwiazac,czy pozostaje kupno nowej.
do wiadomosci dodam,ze autko mam sprowadzone ze stanow ,jest z 2003 roku,radio mk4.

Problem numer dwa-moja nawigacja nie dziala,nie wiem dlaczego.antena niby jest podlaczona ale jak chce wybrac jakis cel to nawet sie nie kwapi,zeby cos wyszukac,poza tym nie pokazuje mi obecnej pozycji.wiem,ze powiniennem pojechac do aso,ale oni mnie wykasuja jak za zboze,a moze tylko jakas pierdolka nie kontaktuje.

Z gory dzieki za jakiekolwiek informacje.

Pozdro

szeryf22

Re: cd-zmieniarka

Post autor: szeryf22 » ndz lut 07, 2010 00:06

Jeszcze jedno:jak moge zaktualizowac radio do najnowszego softu?zkąd sciagnac oprogramowanie i w ogóle jak to sie robi,czy to jest bezpieczne,podobno mozna nawet wgrac polski jezyk,ale nie wiem,czy nie bedzie jakis problemow po aktualizacji.
pozdro

Awatar użytkownika
kostek_ja
Kontakt:

Post autor: kostek_ja » ndz lut 07, 2010 01:44

szeryf22 pisze::u mnie na kazdej nawet malutkiej dziurce plyta sie zacina i przeskakuje,jest to dosyc wkur....,bo nawet na niemieckich autobahnach,ktore sa proste jak blat od stolu przeskakuje na najmniejszej nierownosci.
Czy wy macie podobny problem,jezeli tak,to czy mozna go jakos rozwiazac,czy pozostaje kupno nowej.
U mnie taki efekt występuje tylko na torze.
szeryf22 pisze:Jeszcze jedno:jak moge zaktualizowac radio do najnowszego softu?zkąd sciagnac oprogramowanie i w ogóle jak to sie robi,czy to jest bezpieczne,podobno mozna nawet wgrac polski jezyk,ale nie wiem,czy nie bedzie jakis problemow po aktualizacji.
Ja mam zaktualizowany soft na oryginalny BMW tylko że najnowszy. Nie widzę powodów żeby miało to być niebezpieczne. Softy z językiem polskim są już robione nie przez BMW, ale ja bym zaryzykował. Jedynym powodem dla którego tego nie zrobiłem jest to że niektóre rzeczy po Polsku źle wyglądają, a Polski głos do nawigacji jest jakiś nie przyjemny. Powinni zatrudnić panią o milszym głosie ;)

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » wt lut 09, 2010 00:07

szeryf22, czyszczenie lasera lub wymiana mechanizmu, albo kupno nowej zmeiniarki, najlepiej na mp3 ;)
W moim MK3 zmieniałem jezyk na polski i jest ok. Polecam, ale nie zachęcam ;)

Paffcio
Kontakt:

Post autor: Paffcio » wt lut 09, 2010 00:26

u mnie tez chulajet :)
Ale zauwazylem ze jak na marnych plytach wpale muze to sie zacina :( odkad wypalam na Verbatim - audio jest ok i wszystko gra i nie przycina ;)

szeryf22

Post autor: szeryf22 » wt lut 09, 2010 01:10

...a umnie jest hujnia nawet na oryginalnych plytkach.
co do czyszczenia lasera,albo wymiany mechanizmu,to gdzie to mozna zrobic?

...i jeszcze jedno-co oznacza migajaca czerwona lampka na czytniku dvd nawigacji(tym co jest w bagazniku).to jest mk4,bo chlopaki wczesniej pisali,ze jak mam jakies napisy na czytniku dvd to jest wlasnie mk4-a jest tam napisane dvd navigation system itp.niestety navi mi nie dziala wogole i nie wiem co mam robic,czy kupowac nawe czy naprawiac.problem w tym ze jestem w niemczech ,a tutejsze wizyty w serwisie sa ok dwa razy drozsze niz w polsce.np za ustawienie zbieznosci wykasowali mnie 80 euro,a w gdansku chcieli 90 zl.rozboj w bialy dzien.jezeli naprawic to gdzie?a moze mazna jakos samemu sprawdzic,czy navi jest sprawne,tylko trzeba cos tam pokombinowac,moze jakos antene sprawdzic?????kur....nie mam pojecia.jak mam pozwolic sie dymac niemieckim sewisom to mnie szlag trafia.
pozdro

Awatar użytkownika
Wolvi
Kontakt:

Post autor: Wolvi » wt lut 09, 2010 10:42

Szeryf, byc moze masz problem ze złym softem do navi , sciągnij najnowszy, wypal, wgraj i zobaczysz czy pomorze, napewno nie zaszkodzi.

Tu masz wiele informacji o softach do navi, co, jak, gdzie.:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=91

Co do zmieniarki to w 1 kojejnosci wyczyść laser
RED DEVIL

Dino444
Kontakt:

Post autor: Dino444 » wt lut 09, 2010 20:46

Wolvi pisze:Co do zmieniarki to w 1 kojejnosci wyczyść laser
Podlec do jakoegokolwiek sklepu komputerowego i kup plyte czyszaca powiedz do czego ci ona i juz dobiora co i jak. Jesli to nie pomorze to nie wiem.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??

szeryf22

Post autor: szeryf22 » śr lut 10, 2010 20:57

kupilem dzisiaj plytke czyszczaca do napedu i...gowno.dalej przeskakuje na wszystkich dziurach,
pozdro i dzieki za podpowiedzi,chyba pozostaje mi kupno nowej :cry:

Awatar użytkownika
djset

Post autor: djset » czw lut 11, 2010 00:35

...albo wymiana mechanizmu! choć czasem wymiana może być kosztowniejsza od nowej (używanej w dobrym stanie). a jak bedziesz juz kupował to kup sobie od razu zmieniarkę z mp3.

ODPOWIEDZ