Wydech
Wydech
Witam , własnie mam wyrzucony całyt układ wydechowy z mojej M3 - Seryjny i tu moje pytanie czy jest jakis sposób nato zeby go leeko przerobic na troche głosniejszy bez żadnych skutków ubocznych ?? z góry dzieki za info. Pozdrawiam
Re: Wydech
Co sądzicie o końcowej części układu wydechowego "dyfuzor-końcówki" firmy Active Autowerke high flow exhaust... Zastanawiam sie nad kupnem, ale jestem trochę nie w temacie tzn. chodzi mi o firme montaz jakies dostrojenia itp. 

ORYM3
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
Moim zdaniem ładnie "gada". Każdy warsztat Ci zamontuje taki wydech w 15 minut. Nic nie dostrajasz, zakładasz i jeździsz.
Ani drogo, ani tanio. Trudno powiedzieć, bo tych wydechów do M3 na rynku nie ma.Ory pisze:Dziękuję. To chciałem wiedzieć... A 3000zł to dużo za prawie nowy
Kiedyś NOWY Active Autowerke poszedł na allegro za 2,300zł, z kolei później taki sam wydech był wystawiony za ok 5.000zł.
- Maros
- Kontakt:
Moim zdaniem sporo jak za używany...
Moim zdaniem tez drogo.
Nowy kosztuje około 1000USD z 2 letnią gwarancją. (plus koszt przesyłki i ewentualnie cła)
A co do cen wydechów jest różnie, początkiem roku można było kupić w darstuning wydech końcowy Supersprinta z rurą środkową za 2499zł!!!
A teraz kosztuje chyba prawie 4000zł.
Moim zdaniem trzeba obserwować i czekać na takie ciekawe "promocje".
Pozdr.
PS> Tez zastanawialem sie nad tym Autowerke z allegro ale odpuscilem wlasnie ze wzgledu na cene i brak gwarancji...
Nowy kosztuje około 1000USD z 2 letnią gwarancją. (plus koszt przesyłki i ewentualnie cła)
A co do cen wydechów jest różnie, początkiem roku można było kupić w darstuning wydech końcowy Supersprinta z rurą środkową za 2499zł!!!
A teraz kosztuje chyba prawie 4000zł.
Moim zdaniem trzeba obserwować i czekać na takie ciekawe "promocje".
Pozdr.
PS> Tez zastanawialem sie nad tym Autowerke z allegro ale odpuscilem wlasnie ze wzgledu na cene i brak gwarancji...
Heh. Ja też nie wiem... A właścieie jak się dobrze trzyma gaz to standart też dobrze brzmi ! 

ORYM3
Seria brzęczy. Słychać to tylko na zewnątrz, albo jak się wywali tylną kanapę.
Odnośnie mojego pytania- Po rozmowie z właścicielem dowiedziałem się, że jednak trzeba dostroić wydech "Active Autowerke" z komputerem, bo M-ka może nierówno pracować itp. Wydech jest z USA.
Szukam jakiegoś dobrego, w miarę świeżego wydechu końcowego do M.
Nie chciałbym nic oczywiście dostrajać - kombinować itp.
Szukam jakiegoś dobrego, w miarę świeżego wydechu końcowego do M.
Nie chciałbym nic oczywiście dostrajać - kombinować itp.
ORYM3
- Maros
- Kontakt:
Bzdura. Jeżeli mowa o tylko końcowym tłumiku to nic nie trzeba dostrajać.
No wtedy niewiem o co mu chodziło. Jest to wydech końcowy, powiedział że trzeba dostroić z komputerem. 

ORYM3
Trochę przesadził, nic nie musisz przerabiać, zakładasz wydech i jazda.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
A czy nie jest tak że jak tłumik jest dedykowany do przerobionej M3 (około 700KM mocy) a ten chyba taki jest, to faktycznie może trzeba coś dostroić bo pewnie jest zupełnie inna charakterystyka tego tłumika np. inny przepływ spalin etc.
Ale mogę się mylić...
Ale mogę się mylić...