bawaria, warszawakowal pisze:ok, dzieki za info.
michalnowak1234, a Ty gdzie serwisujesz?
Skrzynia SMG - nie wrzuca biegu
- michalnowak1234
- Kontakt:
Re: Skrzynia SMG - nie wrzuca biegu
Witam.
Dołącze sie do tematu. Kupilem m3 e36 3.2 smg 99rok. samochod został sprowdzony lekko uszkodzony. Po odpaleniu nie wchodza biegi tylko cały czas mryga kontrolka od biegów. Czy może mie ktos naprowadzic na jakas usterkę?
Pozdrawiam
Dołącze sie do tematu. Kupilem m3 e36 3.2 smg 99rok. samochod został sprowdzony lekko uszkodzony. Po odpaleniu nie wchodza biegi tylko cały czas mryga kontrolka od biegów. Czy może mie ktos naprowadzic na jakas usterkę?
Pozdrawiam
Ok sprawdze bo przyznaje ze za kazdym razem maska byla otwarta.
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
No to z otwartą maską normalne,że numer biegu mruga.
witam.
poszukuje kogoś ogarniętego z Warszawy i okolic kto ogarnia usterki skrzyni smg(ssg2)
poszukuje kogoś ogarniętego z Warszawy i okolic kto ogarnia usterki skrzyni smg(ssg2)
- listek
- Auto: M3 3.0, M3 E46
- Kontakt:
Temat dość stary ale czy udało sie naprawić problem ze skrzynią. U mnie zaczęło się podobnie, ale ja mam problem tylko z trzecim biegiem, reszta igła. Jeżdżąc normalnie po mieście jest wszystko ok, natomiast kiedy pociągnę na dwójce do konca, trojka nie wchodzi i objaw ten sam co opisał autor tego tematu. Ktoś podsunął mi myśl ze to usterka mechaniczna trzeciego biegu, ale nie do końca mi sie chce wierzyć, bo przy nawet ostrzejszej jeździe po mieście (tak do 4tyś) trojka wchodzi gładko.
Jak macie pomysl to podsuncie, z góry dzięki.
Jak macie pomysl to podsuncie, z góry dzięki.
zarejestruj swoje ///M na
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl
W manualnej tez tak było mam na stanie jedna skrzynie która lata temu zdemontowalem bo zakleszczyła się wkoncu 3 na dobre . Czy ktoś już naprawia w pl te skrzynie ?
06/00 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
07/02 996 Turbo Manual Polar Silver/Grey
02/03 996 Turbo Manual Carrera White/Gray
05/03 996 Turbo Manual Seal Gray/Black
- listek
- Kontakt:
już o to kiedyś zapytałem w innym temacie i odpowiedzi nie było, więc chyba nikt. zapytam jeszcze czy może w razie czego taką skrzynię posiada w rozsądnych pieniądzach na sprzedaż?
i jeszcze jedno pytanie czy powodem może być uszkodzony czujnik biegu, choć przy spokojnej jeździe trójka wchodzi idealnie.
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl
- listek
- Kontakt:
Tak przeglądałem z nudów forum i zauważyłem, że ten temat skończył się bez konkretnej odpowiedzi, a brałem w nim udział. Powiem jak było u mnie.
Powód nie wchodzenia 3 biegu przy ostrej jeździe? Najprawdopodobniej uszkodzony synchronizator 3 biegu lub sam bieg. Kupiłem drugą skrzynie i wszystko lata aż chce się poszaleć. Skrzynia leży na warsztacie, obiecali, że jak będą mieli wolną chwilę to rozbiorą i sprawdzą co było powodem. Leży tam już ponad pół roku, ale jak zajrzą to napisze o co kaman. Jestem ciekaw czy jest możliwość dobrania takiego biegu lub synchronizatora od jakiejś innej skrzyni. Może by była szansa uratować i mieć na zapas, tym bardziej, że reszta chulała, aż miło. Może ktoś ma jakieś doświadczenie.
Powód nie wchodzenia 3 biegu przy ostrej jeździe? Najprawdopodobniej uszkodzony synchronizator 3 biegu lub sam bieg. Kupiłem drugą skrzynie i wszystko lata aż chce się poszaleć. Skrzynia leży na warsztacie, obiecali, że jak będą mieli wolną chwilę to rozbiorą i sprawdzą co było powodem. Leży tam już ponad pół roku, ale jak zajrzą to napisze o co kaman. Jestem ciekaw czy jest możliwość dobrania takiego biegu lub synchronizatora od jakiejś innej skrzyni. Może by była szansa uratować i mieć na zapas, tym bardziej, że reszta chulała, aż miło. Może ktoś ma jakieś doświadczenie.
www. bmw-motorsport.pl
www. bmw-motorsport.pl