Vanos - problem elektroniki SOLV

2000-2006 | silnik: S54
Radek_S
Auto: e46 M3

Vanos - problem elektroniki SOLV

Post autor: Radek_S » pt sie 02, 2019 08:13

Witam,

Ostatnimy czasy wyskoczyl check engine, zaczely wypadac zaplony i auto zaczelo jezdzic jakby mialo 70KM. Podlaczenie do kompa i wyszlo ze vanos. Ostatnio uszczelki byly wymieniane i bylo wszystko ok przez kilkaset kilometrow, a teraz padlo na elektronike - cewki. (Numer 2 na https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=11_2993). Na pewno ten element ulegl awarii bo zalozony zostal pozyczony drugi zestaw na test i silnik lata jak malina.
W internetach na ten temat doczytalem ze czesto z biegiem lat utleniaja sie luty na plytkach itp itd, ze prosta usterka elektroniki i w przyzwoicie prosty sposob mozna to naprawic. Oczywiscie musi to ogarniac elektronik co sie na tym zna.
I tutaj pytanie do kolegow forumowiczow: czy macie moze takiego speca do polecenia na terenie Wawy lub ew. poza (to najwyzej wysle?)
Przeszukalem forum, info nie znalazlem, a nie usmiecha mi sie ASO gdzie to kosztuje 3200pln :/
Z gory dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
e39540
Auto: E60 M5 LCI; E61 520d LCI

Re: Vanos - problem elektroniki SOLV

Post autor: e39540 » pt sie 02, 2019 13:04

https://www.facebook.com/MVanosPerformance/

Polecam, robiłem tam elektrozawory w swojej ex E39 M5. Cenowo wyszło naprawde rozsądnie, wszystko ładnie zregenerowane, zero błędów, do momentu sprzedaży jeździło ładnie :)

Lokalizacja niestety Kraków, ale wyjąć to we własnym zakresie i wysłać kurierem nie powinno być rocket science

Lato

Re: Vanos - problem elektroniki SOLV

Post autor: Lato » ndz lis 24, 2019 15:25

Ja też polecam Mvanos Performance :D
O vanosach wiemy wszystko ;) Zapraszam!!
Regeneracja elektrozaworów, pomp, tłoczków, wymiana łożysk z odpowiednią regulacją, mechanika, kompleksowe remonty silnika itd. itp :twisted:
Ogólnie maszyna będzie dużo lepsza :twisted:
BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia :)

ODPOWIEDZ