E34 M5 MACAOBLUE
Re: E34 M5 MACAOBLUE
Co tu sięrozpisywać, kawał świetnej roboty!
Podpowiedź gdzie znalazłeś w tak świetnym stanie dawcę?
Podpowiedź gdzie znalazłeś w tak świetnym stanie dawcę?
Przeglądając temat auta Venoma byłem pod wrażeniem...
ale Ty naprawdę idziesz grubo.
Wielki szacun za zapał w reanimacji auta!
ale Ty naprawdę idziesz grubo.
Wielki szacun za zapał w reanimacji auta!
Na podstawie czego sadzisz, ze sa odlewane?Venom pisze:P.S. Z tego co widzę tylne felgi masz odlewane (trochę słabe zdjęcia, więc mogę się mylić), a powinny być kute. Będziesz szukał oryginałów ?
-
- Auto: 2xE34 M5, E60 3.0d
Jest różnica w rancie. Jedne felgi mają ranty zaoblone a drugie ostre. Do tego środek felgi ma różnice które widać dopiero kiedy postawi się dwa koła obok siebie. Postaram się zrobić fotki.
-
Skład używanych części BMW.Kudłaty pisze:Podpowiedź gdzie znalazłeś w tak świetnym stanie dawcę?
Auto przyjechało jako dawca do rozebrania na części. Pochodziło z Niemiec było z 1993 roku. Stan naprawdę igła.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Na podstawie wiedzy.Camil pisze:Na podstawie czego sadzisz, ze sa odlewane?Venom pisze:P.S. Z tego co widzę tylne felgi masz odlewane (trochę słabe zdjęcia, więc mogę się mylić), a powinny być kute. Będziesz szukał oryginałów ?
http://www.devinder.com/misc/tstars/tstars.html
Mało kto jest tego świadomy, na allegro często widuje odlewane felgi, a ludzie myślą, że to kute i krzyczą wysokie ceny. Swoją drogą ciekawe skąd pochodzą te odlewane felgi

Dzieki, przydatna wiedza!
-
Jak się bawić to na całego. Dzisiejszy dzień był pod hasłem ,,szyba''. Tak się złożyło, że obydwie M wymagały wymiany. Sebring miał pękniętą a Macao porysowaną.

Uploaded with ImageShack.us

Do końca przyszłego tygodnia planuję zakończyć prace przy podłodze

Po ogarnięciu podłogi zabieram się za przygotowanie auta do malowania.

Do końca przyszłego tygodnia planuję zakończyć prace przy podłodze

Po ogarnięciu podłogi zabieram się za przygotowanie auta do malowania.
-
Dzisiaj dostałem coś takiego

Długo szukałem tego modelu. Kołpaki znalazły się w moim posiadaniu dzięki Carfixowi ze Szczecina. Postawiłem na ten właśnie model, gdyż aut z M-systemem I jest dużo mniej. Kołpaki są w stanie b.dobrym. Oryginalne malowanie, wszystkie śruby ( torx) fabryczne, gwinty całe. Do wymiany zostają jedynie znaczki.

Długo szukałem tego modelu. Kołpaki znalazły się w moim posiadaniu dzięki Carfixowi ze Szczecina. Postawiłem na ten właśnie model, gdyż aut z M-systemem I jest dużo mniej. Kołpaki są w stanie b.dobrym. Oryginalne malowanie, wszystkie śruby ( torx) fabryczne, gwinty całe. Do wymiany zostają jedynie znaczki.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Turbiny to jest to! Zawsze mi się one kojarzą z rozkładówką katalogu BMW M5, na której ona stoi na takich schodach - mega zdjęcie, może ktoś kojarzy. Dziwi mnie w nich zawsze jakość środkowego emblematu, który praktycznie zawsze jest zżółkły.
Czekam na jakieś foty odmalowanego auta na tych turbinach.
Czekam na jakieś foty odmalowanego auta na tych turbinach.
-
Podczas mojego ostatniego urlopu zająłem się prawą stroną auta. W tylnej części naprawiony i zakonserwowany został próg wewnętrzny, końcówka nadkola oraz wstawiłem poszycie progu.

Przypasowałem tylne prawe drzwi oraz przedni błotnik.

Bok trzyma linię więc zawiasy drzwi nie będą już ruszane. Przed malowaniem auta drzwi zostaną zsunięte z bolców co pozwoli zachować ich ustawienie po ponownym założeniu.

Zrezygnowałem też z anteny radiowej, która znajdowała się na dachu. Jak już kiedyś pisałem zależy mi na jak najbardziej oryginalnym wyglądzie auta. Wydaje mi się, że została dołożona przez któregoś z poprzednich właścicieli.

Plany na teraz to zabawa z lewą stroną auta i myślę, że pod koniec sierpnia będę mógł wstawić auto do lakierni.

Przypasowałem tylne prawe drzwi oraz przedni błotnik.

Bok trzyma linię więc zawiasy drzwi nie będą już ruszane. Przed malowaniem auta drzwi zostaną zsunięte z bolców co pozwoli zachować ich ustawienie po ponownym założeniu.

Zrezygnowałem też z anteny radiowej, która znajdowała się na dachu. Jak już kiedyś pisałem zależy mi na jak najbardziej oryginalnym wyglądzie auta. Wydaje mi się, że została dołożona przez któregoś z poprzednich właścicieli.

Plany na teraz to zabawa z lewą stroną auta i myślę, że pod koniec sierpnia będę mógł wstawić auto do lakierni.
Z ogromną ciekawością śledzę twój temat. wykonujesz masę prac przy aucie. Szkoda że zdjęcia są w tak małej rozdzielczości.
Z tego co widzę E34 ma bardzo często problem z narożnikiem w lokalizacji po stronie akumulotora. Nie tak dawno jak kilka dni temu natrafiłem na jedno z angielskich for internetowych o tematyce E34 gdzie nawet 540i w kombi ma tam wygryzioną dość sporą dziurę. Doszukująć się problemu z progami w E34 dotarłem do informacji, iż rdzewiejące progi w tym modelu to m.in. wina konstruktorów, którzy podobno zaprojektowali odpływ wody z szyberdachu do progów w których to znajdują się obok siebie trzy otwory odprowadzające wodę, zdaje się w środkowej części, a które to z kolei lubią się zapychać od zanieczyszczeń z nawierzchni.
Napisz w jakim stanie zachowały się przewody paliwowe, nivo i hamulcowe po takim czasie, bo jakby nie było auto dość dlugo stało zarośnięte trawą.
Pozdrowienia, Michał
Z tego co widzę E34 ma bardzo często problem z narożnikiem w lokalizacji po stronie akumulotora. Nie tak dawno jak kilka dni temu natrafiłem na jedno z angielskich for internetowych o tematyce E34 gdzie nawet 540i w kombi ma tam wygryzioną dość sporą dziurę. Doszukująć się problemu z progami w E34 dotarłem do informacji, iż rdzewiejące progi w tym modelu to m.in. wina konstruktorów, którzy podobno zaprojektowali odpływ wody z szyberdachu do progów w których to znajdują się obok siebie trzy otwory odprowadzające wodę, zdaje się w środkowej części, a które to z kolei lubią się zapychać od zanieczyszczeń z nawierzchni.
Napisz w jakim stanie zachowały się przewody paliwowe, nivo i hamulcowe po takim czasie, bo jakby nie było auto dość dlugo stało zarośnięte trawą.
Pozdrowienia, Michał
-
Tutaj możesz zobaczyć w jakim stanie są przewody. Zdjęcia robiłem w tamtym roku zaraz po opłukaniu podwozia z gliny, trawy i wszystkiego co przyczepiło się do auta podczas dziesięcioletniego postoju.Kudłaty pisze: Napisz w jakim stanie zachowały się przewody paliwowe, nivo i hamulcowe po takim czasie, bo jakby nie było auto dość dlugo stało zarośnięte trawą.

Wydawać by się mogło, że tak długi postój zmasakruje podwozie doszczętnie a tu niespodzianka, z ostatnich zdjęć wynika, że zachowało się w nadzwyczaj dobrym stanie, lepszym jak u niejednej "igiełki"
Działaj działaj
Działaj działaj

No Fear - No Fun!