Dystanse M3 E36
Dystanse M3 E36
Panowie mam mały problem z dystansami do M3. Mianowicie potrzeba mi 2x 10 mm z otworami centrującymi, żeby nie było problemów z biciem i innych kwiatków.
Ktoś ma podobne grubości dystansów w swoim bmw lub wie gdzie można dostać odpowiednie, dobre dystanse?
Ktoś ma podobne grubości dystansów w swoim bmw lub wie gdzie można dostać odpowiednie, dobre dystanse?
- --==maly==----
- Auto: M3 F80 17"
Re: Dystanse M3
H&R robi 10mm z centeowaniem ale zapytaj w firmie dystom też powinni mieć a ich produkty są ok jakościowo i tańsze.
Dzięki mały, muszę się dobrze rozejrzeć.
ja mam takie: http://allegro.pl/dystanse-5x120-10mm-7 ... 76395.html" onclick="window.open(this.href);return false; jakosciowo bardzo dobrze wykonane
- --==maly==----
27zl sztuka ??? To porządny mateeiał kosztuje dwa razy tyle a gdzie wykonanie na wysokiej jakosci sprzecie za kilka stów.
Nie ma co oszczedzac bo każdy tani dystans powoduje bicie na kierownicy.
Nie ma co oszczedzac bo każdy tani dystans powoduje bicie na kierownicy.
Właśnie chce uniknąć takich tanich dystansów, chce kupić raz a dobrze. Dodatkowo interesuje mnie materiał z których są wykonane.
w aukcji masz napisane z jakiego materiału sa wykonane, ja swoich używam w rajdach i wyścigach, jeżdżąc na różnego rodzaju felgach i oponach i żadnych problemów z nimi nigdy nie miałem, żadnych bić itd. a przekładam koła i opony bardzo często
Panowie a jak z biciem i innymi problemami przy konfiguracji felgi z e39, dystans 10 mm oraz pierścień centrujący (plastikowy) ? Mowa o dużych prędkościach 200-250 +
- --==maly==----
To już za duża kombinacja i duże prawdopodobieństwo,że będzie bicie zwłaszcza,że pierścienie z 74,1 na 72,6 są cieniutkie i słabe podwijają się pękają itd. Jeżeli pierścienie w tych rozmiarach to tylko aluminiowe.
Dobrym wyjściem jest zamówienie odpowiednich dystansów np dystom takie robi bo sam od nich brałem.Dystans na piastę 72,6 a otwór centrujący na 74,1 wtedy mamy bez żadnych pierścieni.
Dobrym wyjściem jest zamówienie odpowiednich dystansów np dystom takie robi bo sam od nich brałem.Dystans na piastę 72,6 a otwór centrujący na 74,1 wtedy mamy bez żadnych pierścieni.
Dzięki mały za pomoc, takich szukałem ale dostępność zerowa.
Bede robil takie dystanse ale przy emkach trzeba stoczyc piasty bo brakuje prowadzenia dla felgi i dystans musi miec to prowadzenie. Dla 10mm trzeba zebrac 2.5mm z piasty. Mysle ze moge Ci taki przy okazji swoich zalatwic. Jakosc i pasowanie bdb. Mam takie 15mm i kupilem teraz jakies sklepowe zeby przymierzyc do felg to na piascie minimalny luz a w felge wejsc nie chca. A moje idealnie siadaja 

BMW to nie magia, to samochód. BMW serii M to Magia 

- --==maly==----
Tlatego trzeba kupić dystanse 12mm i nie ruszać piasty dla tych 2mm bo to bezsensu.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Żródło: http://mforum.com.pl/viewtopic.php?f=20 ... &start=135" onclick="window.open(this.href);return false;Ponadto w aucie popękały mi aluminiowe dystanse, które miałem na przedniej osi. Były to modyfikowane dystanse, które oryginalnie miały grubość 15mm, a ja stoczyłem je na 12mm, aby schować trochę koła do wewnątrz. Problem w moim aucie jest taki, że przy gwincie KW nie założę seryjnej felgi bez dystansu (obciere o talerzyk od gwintu), natomiast jak dam dystans o grubości 15mm to koło bardzo wychodzi na zewnątrz i przy tym obniżeniu obciera przy skręcie. modyfikowane dystanse trochę pomogły ale z uwagi na zebrany materiał nie wytrzymały długo. Dodatkowo zależąło mi na dystansach z pierscieniem ustalającym. Obecnie założyłem kute, aluminiowo-magnezowe dystanse o grubości 12mm, które powinny sporo więcej wytrzymać.
[1087][1088]
![]()
Są to dystanse firmy TPR http://allegro.pl/flansza-dystansowa-dy ... 72595.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki Venom za wypowiedź oraz pomoc, już kupiłem dystanse na zamówienie z dwoma otworami centrującymi, będę je kontrolował czy wszystko ok i zobaczymy ile są warte. ;-)
Ja podepnę się pod temat, czy do auta w wersji głównie cywilnej ale do zabawy jest sens zakładać dystanse?