M3 + Kompresor
M3 + Kompresor
Panowie, rozważam cały czas różne możliwości.
Co myślicie nad kompresorem?
Robi ktoś jakieś KITy do tego? Jakoś nigdzie po za amerykańskim shitem nie mogę znaleźć.
Tak porównując turbo vs. kompresor to wychodzi mniej kombinacji no i taniej.
Co myślicie nad kompresorem?
Robi ktoś jakieś KITy do tego? Jakoś nigdzie po za amerykańskim shitem nie mogę znaleźć.
Tak porównując turbo vs. kompresor to wychodzi mniej kombinacji no i taniej.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Re: M3 + Kompresor
ja zdecydowanie poszedlbym w kierunku superchurgera a nie turbo.Jakos turbo kojarzy mi sie z "japonia"a nie BMW a zwlaszcza M3
.Nawet ktos na allegro sprzedaje za 5.5tys zl kit ponoc dedykowany do M3 ale mi to wyglada jak z "odpustu" no i ta cena a gosc nic nie wspomina o odprezeniu silnika
.Proponowalbym poszukac u ESS lub G-powera http://www.g-power.de/275.html?&L=1 a na pewno cos znajdziesz.Tu na tym forum jest mowa o kitach do europejczykow http://www.dtmpower.net/forum/e36-3-ser ... r-kit.html i polecaja kontakt z australijska firma ALS Performance .Jak kumpel zapragnal miec S-kit w jego 3.0 M to wiem ze dlugo szukal i takiego kompletnego dedykowanego do jego auta nieznalazl.Znalazl jednak niekompletna uzywke na ebay'ua reszte kompletowal z DA-Motorsport(turcja)i Australii
......znalazlem jeszcze cos takiego moze bedzie pomocne
http://www.sharked.com/supercharger.html

......znalazlem jeszcze cos takiego moze bedzie pomocne

- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
pomysł dobry, ale kitów nie widziałem nigdy... Można to zrobic samemu, ale problem będzie z elektroniką. Nie wiem kto by mógł Ci to zrobic... ja bym pojechał gdzieś zagranice żeby to ogarneli
W czym ma być Maros ten problem elektroniczny?
U Ciebie zrobili tylko remap seryjnego ECU czy coś jeszcze?
U Ciebie zrobili tylko remap seryjnego ECU czy coś jeszcze?
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Kontakt:
Uważam, że nie jest tak łatwo dobrze wysterowac takiego kompa ale moge się mylic. W każdym bądz razie byłbyś królikiem doświadczalnym
E tam, zaraz królikiem.
Jeździ trochę takich aut. Tu fajny projekt --> http://www.pure-pf.com/phpBB2/viewtopic.php?t=18358
Jeździ trochę takich aut. Tu fajny projekt --> http://www.pure-pf.com/phpBB2/viewtopic.php?t=18358
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Maros
- Kontakt:
Chodziło mi o polskie realia a wszyscy wiem jakie one są 
Napisałeś do gościa? Bo to co tam jest napisane to troche dla mnie jak chiński

Napisałeś do gościa? Bo to co tam jest napisane to troche dla mnie jak chiński
Zamontowanie kompresora wygląda śmiesznie prosto

było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Hehe, jest fajny, tylko właściciel za same komponenty do silnika/napędu zapłacił ponad 30 tys. zł. Przykładowo pompa paliwa Bosch 044 to kwota 1500zł zamiast 320zł za pompę Walbro 255lph (sam układ paliwowy to koszt 7 tys. zł w tym projekcie - 2x Bosch 044, listwa paliwowa, regulator paliwa Nuke, bak paliwa, wtryskiwacze, przewody w oplocie, filtr paliwa Aeromotive).Marcin_Os pisze:E tam, zaraz królikiem.
Wysyłałem do niego PW oraz napisałem nawet w temacie jego projektu, ale chyba nie zna języka angielskiego.
Wystroić się da - jak mi i mojemu synowi udało się to zrobić, a mieliśmy przyjemność dotknąć piggybacka czy komputer standalone po raz 1. w naszym życiu, to świadczy, że strojenie jest do ogarnięcia.
Marcin, dobrze robisz, że szukasz inf., projektów, aby podpatrzeć rozwiązania, dopytuj się itd., ale licz się z tym, że w naszej sytuacji będzie trwać to dłużej, kosztować więcej i wyjdzie gorzej

Pozdr.
www.maleckis.com
Maleckis Motorsport
Maleckis Motorsport
Dzięki Maleckis
.
Wiesz może na ile wystaczą seryjne wtryski i seryjna pompa paliwa w S50B30?

było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Obie rzeczy od razu do wymiany. Seryjna pompa paliwa z S50B30, która występuje we wszystkich E36 (z wyjątkiem S50B32 ze wzgl na 5.0-barowy FPR), kompletnie nie daje sobie radyMarcin_Os pisze:Dzięki Maleckis.

www.maleckis.com
Maleckis Motorsport
Maleckis Motorsport
A to co Maros nam kiedys dawal...
Skromne 24000PLN
I drugie w podobnej cenie...
Ja nadal jestem chetny na ten kompresor, wiec jezeli ktos bylby w stanie wykonac taki kit to zapewne byloby to latwiejsze zarowno dla nas finansowo, jak i dla wykonawcy, ktory upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu
Skromne 24000PLN
I drugie w podobnej cenie...
Ja nadal jestem chetny na ten kompresor, wiec jezeli ktos bylby w stanie wykonac taki kit to zapewne byloby to latwiejsze zarowno dla nas finansowo, jak i dla wykonawcy, ktory upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu

Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.
Tak jak pisałem.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kompresorem czy turbo w M3 to mogę wykonać taki zestaw za mniejsze pieniądze.
Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany kompresorem czy turbo w M3 to mogę wykonać taki zestaw za mniejsze pieniądze.
Pozdrawiam.
Mój czas na 1/4mili to 13,59 ET (Modlin 2003) bez szpery i slicków BMW M3 3.0 NA by MTG.
Wicemistrzostwo Polski 2003 i Mistrzostwo Pucharu PZMot.
Wicemistrzostwo Polski 2003 i Mistrzostwo Pucharu PZMot.
Mario skoro jestes w stanie zaoferowac taka modyfikacje, to moze zamiescisz tutaj oficjalnie informacje, jak to cenowo/czasowo/jakosciowo wychodzi?? Jezeli nie tutaj to chetnie na PW sie dowiem jakie bylyby koszty "ukompresorowania" E36 tak w granice 4XX KM.
Najwazniejsze sprawy, ktore mnie interesuja:
-cena
-oczekiwane przyrosty mocy i momentu
-czas oczekiwania/wykonywania modyfikacji.
Najwazniejsze sprawy, ktore mnie interesuja:
-cena
-oczekiwane przyrosty mocy i momentu
-czas oczekiwania/wykonywania modyfikacji.
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.