Lusterka M-Pakiet / Sedan

1992-1999 | silniki: S50B30, S50B32
Awatar użytkownika
Andrzej
Auto: BMW

Lusterka M-Pakiet / Sedan

Post autor: Andrzej » pt maja 16, 2008 23:12

Kupiłem lusterka, wszystko wygladało ok, kiedy natomiast zdemontowałem szkła, zobaczyłem iz silniczki regulacji sa przykrecone na tylko 1 srubke, okreciłem i okazało sie dlaczego..

..Zdjecie ponizej przedstawia to co znajduje sie pod silniczkiem (dodam iz silniczek taki jak do tej pory widziałem, mocowany na 4 śrubki)

Obrazek

..Co to za mocowanie wogole i do jakiego silniczka?? Dodam iż od spodu lusterka jest wkret który trzyma własnie ten środek (podstawe silniczka, która jest aluminiowa)

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 09:11 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.

beemek

Re: Lusterka M-Pakiet / Sedan

Post autor: beemek » sob maja 17, 2008 06:26

szczerze mowiac to wczoraj rozkrecalem w pyl swoje lewe lustro( nadwozie coupe) bo mi sie kable pourywaly i musialem je przedluzac i moge potwierdzic ze silniczek jest zamocowany na 4 srobki.Nie wiem jednak czy te od sedana roznia sie w srodku :roll: ale watpie.No i umnie w podstawie jest dziura zeby przeprowadzic kable a tu nie widze.A moze to nie orginal a ktos po prostu chcial z manuala podroby zrobic elektryczne???
Co do tego wkreta pod spodem to nie jest on jedyny ktory ten srodek trzyma.Zeby to rozebrac musisz wykrecic jeszcze 2 kolki mocujace lusterko(7 mm nasadka o ile sie nie myle)Dodam ze wkret pod spodem lubi sie urwac ale bez paniki bo kolki pozniej wystarcza :-P .
Jesli masz stare lustra to wymien podstawy aluminiowe i po klopocie ;)

Awatar użytkownika
Andrzej

Post autor: Andrzej » sob maja 17, 2008 08:25

..Stare że tak powiem - sobie ukradli :-( .. Lusterka sa raczej org. :), tym bardziej sa juz pomalowane w kolor auta (Thx OS)

Obrazek

Awatar użytkownika
Andrzej

Post autor: Andrzej » sob maja 17, 2008 13:16

..Nie mam pojecia jakim cudem ale silniczki sa takie same jak w Renault, Fordzie, Skodzie, VW, Audi, Fiacie i pasuja idealnie: (wynalazek ;) ?)

Obrazek

ODPOWIEDZ