Spiek w m3
Spiek w m3
Czy ktoś ma spieka w swojej m3? Czy były jakies problemy?
U mnie 2 miesiące po zmianie ori sprzegła na 4 łopatkowego spieka urwały sie mocowania dyfra... czy spiek może byc przyczyna tych problemów???
U mnie 2 miesiące po zmianie ori sprzegła na 4 łopatkowego spieka urwały sie mocowania dyfra... czy spiek może byc przyczyna tych problemów???
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Re: Spiek w m3
Oczywiscie ze moze byc. Osobiscie na spieku nie jezdzilem ale pewne jest ze sprzeglo pelni role bezpiecznika w ukladzie napedowym. Jesli zastapiles ten bezpiecznik "drutem" to sie nie dziw ze inne elementy ukladu napedowego na tym ucierpialy...SebaK pisze:Czy ktoś ma spieka w swojej m3? Czy były jakies problemy?

Czyli wymienić na oryginał?? a może jakiś sportowy zamiennik?! Ma ktoś propozycje?
Najpierw wzmocnij mocowanie dyfra, to normalne, że się wyrywa nawet przy seryjnym sprzęgle. Wszystko zależy też od tego jak traktujesz auto, jak zmieniasz biegi, itd.SebaK pisze:Czyli wymienić na oryginał?? a może jakiś sportowy zamiennik?! Ma ktoś propozycje?
Sprzęgło bym zostawił tak jak jest.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Dzieki Bardzo za rade... bedą wzmocnienia... no i ogranicze ilośc strzałów 

-
- Auto: m3 e92 G-power Sk3 rr
- Kontakt:
Ja mialem ten sam problem wzmacnialem tylne uchwyty do mocowania dyfra,jestem za wzmacnianiem docisku i ori tarcza.Na spieku nie bardzo daje sie startowac na pol sprzegle przy wyscigach ulicznych troche mi to przeszkadzalo po dwoch miesiacach zdematowalem spieka i strasznie zuzyty byl docisk i kolo zamachowe wrocilem do ori tarczy. 

Raptowny M-Performance
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
tarcza miala tlumiki?SebaK pisze:Czy ktoś ma spieka w swojej m3? Czy były jakies problemy?
sprezyny w tarczy maja zminimalizowac szybkosc zakleszczania sie spiekow na kole zamachowym. jesli ich nie ma, to wał dostaje ostro po dupie.
e63 M6 lci