Wymiana uszczelki pokrywy zaworów
Wymiana uszczelki pokrywy zaworów
Witam, czy moglby ktos wkleic skany tej procedury z tis dla silnika s50b32? Chcialbym to zrobic godnie ze sztuka.
- racesupport1
- Kontakt:
Re: Wymiana uszczelki pokrywy zaworów
tutaj chyba nie ma dużej filozofii, popuszczasz śruby na krzyż, potem odkręcasz każdą po kolei, zamieniasz uszczelke, uszczelniacze świec, skręcasz spowrotem i znowu dokręcasz dociągając na krzyż
uszczelke przesmarować jak przy wymianie fitra oleju.

Faktycznie, tutaj nie ma filozofii, ale chciałem wiedziec czy BMW zaleca dodawanie silikonu w newralgicznych miejscach tak jak jest to w przypadku rzedowych szóstek bez znaczka ///M.
Jak się okazuje nie trzeba nigdzie dodawac uszczelniacza. Dodatkowo znalazłem TIS ONLINE
BMW jest pod względem genialne
Jak się okazuje nie trzeba nigdzie dodawac uszczelniacza. Dodatkowo znalazłem TIS ONLINE

- racesupport1
- Kontakt:
podziel się tym TIS'em 

przeciez podal link w swoim poscie, nacisnij na napis TIS ONLINE
Zdjąłem dziś pokrywę i niestety okazało się że jedna ze śrub się urwała a jej pozostałość siedzi 1mm ponizej powierzchni glowicy
. Bedzie trzeba okleic wszystko tasma i ostroznie rozwiercic a potem uzyc wykrętaka. Ma ktoś jakieś sugestie?
Przy okazji chcę sprawdzić luzy zaworowe i w związku z tym pytanie, jak obracacie walem zeby ustawiac walki w odpowiedniej pozycji? Oczywiscie wykręce swiece. Myslałem zeby podniejsc tylne koła w góre i próbowac nimi kręcic na biegu, myslicie ze da radę?

Przy okazji chcę sprawdzić luzy zaworowe i w związku z tym pytanie, jak obracacie walem zeby ustawiac walki w odpowiedniej pozycji? Oczywiscie wykręce swiece. Myslałem zeby podniejsc tylne koła w góre i próbowac nimi kręcic na biegu, myslicie ze da radę?
- racesupport1
- Kontakt:
bardzo słabo widoczne jest, że to jest link...
no ale fakt, jest...