Zmiana tylnych hamulców ???
Zmiana tylnych hamulców ???
Ostatnio w robiłem kosmetyczne zmiany tz. wymieniłem przednie hamulce z e46 330i, a teraz planuję zmienić tył w E36 S50B32 z tego samego modelu.
Czy tarcze, zaciski i jarzma podejdą bez żadnych dodatkowych modów?
-
- Kontakt:
Re: Zmiana tylnych hamulców ???
Moim zdaniem bez sensu jest zakładać tarcze z E46 330, co zyskujemy na takim zabiegu?, jeśli już motać, to zakładać tarcze od E46 ale od M.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

zyskuję średnicę tarczy, a poza tym ja muszę ciągle coś wymieniać, taka moja natura, w późniejszym czasie może i z M3 E46 też się wstawi
teraz tylko chcę wiedziec czy pasuje ten zestaw
teraz tylko chcę wiedziec czy pasuje ten zestaw
Czy zestaw na tył podpasuje ,to Ci nie powiem, bo nie wiem, ale jeśli chodzi o przód to faktycznie, zyskałeś 10mm na średnicy tarczy, ale straciłeś 3mm z grubości tarczy, oraz pływającą tarczę i myślę, że to nie jest korzystna zamiana.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Części do BMW E36 i E46 M3 - 601 484 272
- Pawel_M3GT
- Auto: E36 M3 S54
Dokladnie, zmiana na gorszepiotr e38 pisze:Czy zestaw na tył podpasuje ,to Ci nie powiem, bo nie wiem, ale jeśli chodzi o przód to faktycznie, zyskałeś 10mm na średnicy tarczy, ale straciłeś 3mm z grubości tarczy, oraz pływającą tarczę i myślę, że to nie jest korzystna zamiana.
Pozdrawiam

Odnosnie tylnych hamulcow- nie robilbym nic, M3 ma juz bardzo dobry i wystarczajacy tyl, nawet do wyczynowej jazdy.padre pisze:Ostatnio w robiłem kosmetyczne zmiany tz. wymieniłem przednie hamulce z e46 330i, a teraz planuję zmienić tył w E36 S50B32 z tego samego modelu.
Lepiej pomyslalbym nad bardzo dobrym przodem ( zaciski brembo kilkutlokowe ) pozniej ewentualnie zabieral sie za tyl i tu tez mowa tylko o brembo.