Sprzęgło
Sprzęgło
Panowie,
przygotowuje się do wymiany sprzęgła. Zastanawiam się nad czymś mocniejszym niż oryginał. Czy warto bawić się w spieki? Słyszałem też, że tarcza oraz docisk pasuje od 3.0d.
Musze coś zrobić, bo już ślizganie przy mocniejszej jeździe mnie męczy.
przygotowuje się do wymiany sprzęgła. Zastanawiam się nad czymś mocniejszym niż oryginał. Czy warto bawić się w spieki? Słyszałem też, że tarcza oraz docisk pasuje od 3.0d.
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Re: Sprzęgło
spieka mialem w M3 E36 3,0 i juz bym go nie wlozyl. Rozjezdzanie sie z takim sprzeglem jest niekomfortowe i bardzo cierpi differ, podwpzie w tylu...
wloz nowy oryginal i bedze dobrze
wloz nowy oryginal i bedze dobrze
M3 E92
Pasuje od 3l. diesla i ma mocniejszy docisk !!
Os_ skorzystaj z dobrej rady. Daj spokój spiekom. Załóż zestaw od 3.0d i zapomnij o sprzęgle...
ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo
I tak zrobię. W już zamówiłem.
Dzięki PMN
.
Dzięki PMN

było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Os_ pisze:Panowie,
....

No i nie zdziwie się jak się spotkamy na wymianieartur2008 pisze:Os_ pisze:Panowie,
....mam ten sam problem, zdecydowalem sie juz na sprzeglo od 3.0d ale pytanie jakiej firmy? Valeo, Sachs, Luk?

U mnie będzie Luk.
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
hehe wiem, ze Twoja stoi u Pawla
ja poki co nie wymieniam, na tor jade ze starym, zeby je dokonczyc

ja poki co nie wymieniam, na tor jade ze starym, zeby je dokonczyc

No niestety u mnie też jeszcze stare. Pawełek zarobiony i czasu nie ma 

było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- Kisol
- Auto: S50B32 i M57D30
- Kontakt:
czyli wystarczy kupic komplecik z 330D i montowac?
Chciałbym się upewnić co do tego sprzęgła zanim zamówię 
Rozumiem że jak kupie od 330D E46 w wersji czy to 184km czy 210 to bedzie pasować do S50B30 ze skrzynią pięciobiegową?

Rozumiem że jak kupie od 330D E46 w wersji czy to 184km czy 210 to bedzie pasować do S50B30 ze skrzynią pięciobiegową?
a co u Ciebie w koncu siedzi? jak sie sprawuje ten zestaw od Macka?PMN pisze:Os_ skorzystaj z dobrej rady. Daj spokój spiekom. Załóż zestaw od 3.0d i zapomnij o sprzęgle...
Poprzednio miałem kombo - 2xdocisk od 735 M30 bodajże + spiek 4 łapkowy. Nie trzymało.
Teraz mam nadal spieka i 2xdocisk, ale z innego pojazdu (Maćkowa tajemnica), jednomasowe koło zamachowe.
Jeśli chodzi o trzymanie - nie miałem okazji specjalnie pojeździć
LOL , natomiast na hamowni przy niespełna 1000Nm skrzynia się poddała. Sprzęgło natomiast trzymało dzielnie. Inna sprawa, że nie chciałbym jechać tym w korku...
Teraz mam nadal spieka i 2xdocisk, ale z innego pojazdu (Maćkowa tajemnica), jednomasowe koło zamachowe.
Jeśli chodzi o trzymanie - nie miałem okazji specjalnie pojeździć

ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo