m-powerek pisze:Ty za to widziałeś pewnie milion, ale to i tak nie przeszkadza Ci pisać głupoty...
Ponadto zapewne mieszasz kulturę techniczną z polerką i innymi kosmetykami, tak, w tym Angole są nieźli.
W Niemczech kupuj od Niemców, nie od Turków, a o Szwajcarii nawet nie wspominaj w kontekście średniego stanu technicznego auta, ich kontrole okresowe pojazdów są najbardziej rygorystyczne w Europie.
Dwa miliony. Może nie widziałem wiele z tych emek, ale za to obejrzałem każdą z nich bardzo dokładnie, rzekłbym nawet, że co do jednej śrubki. Byłem także po swoje M5 w Niemczech i oglądałem kilkanaście sztuk, które były w stanie technicznym karygodnym, pokrzywione tarcze, słabe sprzęgła, niewymienione czujniki, klocki, brak książek itd. W Anglii natomiast bardzo często znajdujesz w schowku książki serwisowe, pomimo, że nie było nic wspomniane w ogłoszeniu, a ich stan jest na prawdę zaskakujący. Ponadto, dużo rzadziej przyjeżdża auto, które miało cofany licznik, chociaż i takie się zdarzają. Ty najwyraźniej jednak miałeś do czynienia tylko z Vauxhallami Vectra, które kupione za 300 funtów są jeżdżone do tego momentu, kiedy staną - i wcale im się nie dziwię, ale proszę nie porównuj tego to porządnych auta typu BMW M3 i M5...
Czy kultura kosmetyczna natomiast jest u nich na wysokim poziomie?? Moim zdaniem ze względu na ich warunki klimatyczne musi być na wysokim poziomie, jednak często stare auta, które przyjeżdżają, a nie mają ocynku są po prostu przerdzewiałe, spurchlone i słabo polakierowane.
Jak dla mnie to, od kiedy w tym troszkę siedzę, można przełożyć auto dobrze, chociaż sam niekoniecznie chciałbym jeździć takim autem na codzień.
W całej Europie nie ma problemów z rejestracją takich aut, ponieważ wpływ przekładki na bezpieczeństwo jest na prawdę niewielki (przy zachowaniu odpowiedniej sztuki mechanicznej, narzędzi i części, a nie robieniu tego przez kowala w stodole), więc jak ktoś chce to niech jeździ Angolami, jak ktoś nie chce to nie, a Ty nie zarzucaj komuś, że auta przekładkowe są nic nie warte, bo w wielu przypadkach są więcej warte niż te wszystkie ulepione LHD...
Części do BMW M5 E39 i M3 E36/E46.