M3
M3
Witam
Całkiem niedawno znalazłem w jednej z gazet link na forum.
Pomysł przedni bardzo mi się spodobało więc postanowiłem dołączyć .
Jestem posiadaczem M3 E46 z 03.2006 jest to trochę inna eMka niż seryjna .
Posiada ona pakiet z CSL’a , jeden ż użytkowników dobrze opisał już różnice .
Moja eMka posiada jeszcze skrzynie SMG z funkcją Launch Control to jest dopiero zabawa.
Można poczuć się jak kierowca F1 kiedy staruje.
Fabrycznie ma zdjęty ogranicznik prędkości , przez co moc wzrosła do około 370 koni (dane podane przez producenta), można zakręcić prawie do 8500 obrotów V max to 295 km/h
W późniejszy terminie dołączę fotki.
Całkiem niedawno znalazłem w jednej z gazet link na forum.
Pomysł przedni bardzo mi się spodobało więc postanowiłem dołączyć .
Jestem posiadaczem M3 E46 z 03.2006 jest to trochę inna eMka niż seryjna .
Posiada ona pakiet z CSL’a , jeden ż użytkowników dobrze opisał już różnice .
Moja eMka posiada jeszcze skrzynie SMG z funkcją Launch Control to jest dopiero zabawa.
Można poczuć się jak kierowca F1 kiedy staruje.
Fabrycznie ma zdjęty ogranicznik prędkości , przez co moc wzrosła do około 370 koni (dane podane przez producenta), można zakręcić prawie do 8500 obrotów V max to 295 km/h
W późniejszy terminie dołączę fotki.
Ostatnio zmieniony pn lip 09, 2007 19:44 przez Jamal, łącznie zmieniany 1 raz.
Jamal
Re: M3
Witaj na forum,
Co do mocy to bylbym bardzo sceptyczny. W M3 zeby uzyskac 370KM nie wystarczy samo "podlubanie" w elektronice. Byles moze na hamowni?
Nie slyszalem rowniez o fabrycznym zdjeciu ogranicznika, a tym bardziej o przesuwaniu rev limitera. Jestes pewien ze to nie jakis tuner?
Czekamy na fotki
Co do mocy to bylbym bardzo sceptyczny. W M3 zeby uzyskac 370KM nie wystarczy samo "podlubanie" w elektronice. Byles moze na hamowni?
Nie slyszalem rowniez o fabrycznym zdjeciu ogranicznika, a tym bardziej o przesuwaniu rev limitera. Jestes pewien ze to nie jakis tuner?
Czekamy na fotki

Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Witam
Hamowni jeszcze nie odwiedziłem a moc uzyskałem przez wymianę komputera.
Zdjęcie fabryczne ogranicznika istnieje. Polega on na tym że zdaje się swój stary komputer który wysyłany jest do Monachium do M Gmbh a oni wysyłają nowy przeprogramowany bez ogranicznika . Podwyższają również moc samochodu o 8-10% wzrasta również moment obrotowy . Zabieg ten wykonałem w Aso Bmw
Pozdrawiam
Hamowni jeszcze nie odwiedziłem a moc uzyskałem przez wymianę komputera.
Zdjęcie fabryczne ogranicznika istnieje. Polega on na tym że zdaje się swój stary komputer który wysyłany jest do Monachium do M Gmbh a oni wysyłają nowy przeprogramowany bez ogranicznika . Podwyższają również moc samochodu o 8-10% wzrasta również moment obrotowy . Zabieg ten wykonałem w Aso Bmw
Pozdrawiam
Jamal
- Maros
- Auto: M5F10, M3E92, M3E46
- Kontakt:
hmm ciekawa sprawa, nie wiedziałem, że można coś takiego zrobić przez aso... Dają na to gwarancje? Najbardziej mnie intryguje odcinka przy 8500, bo z tego co słyszałem niezbyt bezpiecznie jest podnosić odcięcie w tych autach bez zmiany bebechów
Dają gwarancje na ten zabieg.
Kosz to około 1000Euro to jest minus a zarazem plus bo nie tracisz gwarancji.
Tak dokłądnie to zakręce do 8300.
Kosz to około 1000Euro to jest minus a zarazem plus bo nie tracisz gwarancji.
Tak dokłądnie to zakręce do 8300.
Jamal
a nie jest tak, że Mki na francuskim rynku na przykład wogóle nie miały ogranicznika prędkości?
Tego nie wiem czy tak jest.
Fabrycznie wszystkie mją ogranicznik pedkości.
Zamawiając nową eMkę jest ona z ogranicznikiem , występuje opcja zdjęcia ogranicznika.
Fabrycznie wszystkie mją ogranicznik pedkości.
Zamawiając nową eMkę jest ona z ogranicznikiem , występuje opcja zdjęcia ogranicznika.
Jamal
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
Witam....
a moze jakies foto zapodasz....?
a moze jakies foto zapodasz....?
JustaM3 ma auto z francji sprowadzone i lecila nim 280 i mowila ze jeszcze chciala isc do przodu ale bylo trzeba hamowac
Pale gume a nie dusze
Bo seryjna M3 E46 z ogranicznikiem pokaże na prędkościomierzu ok 280km/h, jak sobie włączysz cyfrowy wyświetlacz prędkości, to pokaże Ci ok. 253km/h czyli odcinka. I tyle. Było już gdzieś zresztą o tym.cent01 pisze:JustaM3 ma auto z francji sprowadzone i lecila nim 280 i mowila ze jeszcze chciala isc do przodu ale bylo trzeba hamowac
Jamal, jeśli modyfikację robiłeś w salonie w Polsce, napisz poproszę gdzie.
Masz jakieś papiery z M GmbH czy po prostu usłyszałeś, że to tam było robione?
pozdr
PMN
ET 10.2s; 1.406s 60ft - streetlegal M3Turbo
Robiłem to w Warszawie w Auto Fusie na Ostrobramskiej.
Jeden z właścicieli zajmuje się sprzedażą eMek i ich modyfikacjami
Papierów na to nie mam ale jak zdejmujesz ograniczenie to jest opcja z naukami jazdy w M GmbH na które mam zamiar się wybrać w tym roku.
M GmbH robi to oficjalnie.
Papierów na to nie mam ale jak zdejmujesz ograniczenie to jest opcja z naukami jazdy w M GmbH na które mam zamiar się wybrać w tym roku.
M GmbH robi to oficjalnie.
Jamal
KtóryJamal pisze:Robiłem to w Warszawie w Auto Fusie na Ostrobramskiej.

jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
- tom_kulturysci
- Auto: E46 M3 & 335D
PMN pisze:Bo seryjna M3 E46 z ogranicznikiem pokaże na prędkościomierzu ok 280km/hcent01 pisze:JustaM3 ma auto z francji sprowadzone i lecila nim 280 i mowila ze jeszcze chciala isc do przodu ale bylo trzeba hamowac
u mnie odcina przy 272 (tak na oko ale napewno nie dojdzie nawet do 275) i na hamowni tak samo na rzeczywistym zegarze bylo 251 i odcielo a na takim jak w samochodzi 272 dokladnie....
gosc powiedzial ze jak zdejme ogranicznik to mozna zbadac na 6 biegu i moze doleciec pare ps-ow