no i tu pojawiaja sie schody?Maniekkk pisze:oddać komuś kto to ogarnia .

Maniekkk, mozesz podac jakies linki do podobnych projektow zeby troche przyblizyc sobie takie rozwiazanie

no i tu pojawiaja sie schody?Maniekkk pisze:oddać komuś kto to ogarnia .
Też miałem o to obawy , ale zapytałem osoby które zajmują się takimi projektami na co dzień i nie widzą problemu .wania pisze:no i tu pojawiaja sie schody?
Na szybko znalazłem tylko link do aukcji z zestawem opartym o ten kompresor :wania pisze:Maniekkk, mozesz podac jakies linki do podobnych projektow zeby troche przyblizyc sobie takie rozwiazanie
Zestaw który kupiłem w tej konfiguracji był do sprzedania , nie wybierałem sobie komponentów , głównie zależało mi na kompresorze...rypik pisze:A cięcie zapłonów w SMG jak zrealizujesz ecumajstrem ?
Według info jakie mam , ma zabanklaćsaron22 pisze:Jesli u ciebie by to zabanglalo jak trzeba i bylaby 4 z przodu to moze i u siebie bym sie zdecydowal...
J.w. nie wybierałem komponentów z których składał się ów zestaw , chętnie się dowiem jakie mogę być problemy i jak je rozwiązaćCamil pisze:nie lepiej bylo kupic EMU i miec strojenie producenta na miejscu?
Ciągnie Cię kolego do grona posiadaczy Mmaksss pisze:Skladaj, skladaj i jedziemy na Nurburgring
Lubie to
Skoro upierasz się na prawy , chciałem zaproponować Ci lewym!xeR pisze:Maniekkk, nie cieszę się, że byłem inspiracją bo teraz będę wolniejszy (o drodze z Wisły zapominamy ) dlatego uznaję swoje prawo do odbycia jazdy na prawym tuż po Magdzie !
Piotrku rozmawiałem już na ten temat z Michałem, mówił jaka przeprawa z tym była u Ciebie, ja nie liczę na takie przyrosty jak w twojej i powiedział że nie powinno być problemów .piotr e38 pisze:Życzę powodzenia z wystrojeniem tego cuda, tak żeby SMG nadal ogarniało tak jak potrzeba i wcale nie jestem złośliwy, na prawdę życzę sukcesu, bo to nie będzie łatwa sprawa.
Mały użył bardzo trafnych argumentów i kwot, ile kosztuje taki nowy zestaw a ile mnie będzie kosztował kompresor z montażem u bardzo konkretnych ludzi jeżeli chodzi o montaż takiego ustrojstwa do M w PL. Dodam jeszcze że u mnie orurowanie i rolka też zostanie zmieniona bo zestaw był do M52 i nie pasuje pod S50 , ory. wtryski też idą do zmiany żeby był zapas z paliwem a koszt tych zmian jest zawarty w tej kwocie .--==maly==---- pisze:Kostek nie wyjdzie. Najtańszy zestaw kompresora z ESS bez intercoolera kosztuje z transportem i podatkami ok 18tyś zł taki sensowny z intercoolerem itd 25tyś a ten zestaw ogarniesz za max 10tyś i zrobią Ci to ludzie z branży bez brudzenia twoich rączek.
Maciek wiesz jak wygląda poszukiwanie pewnej E46 i jak ciężko będzie znaleźć sensowną Lagune ,w grę wchodziło by chyba tylko UK i przekładka ale narazie odpuszczam temat.m!xeR pisze:No Marcin więc szukaj Laguny Seci bo pytając o s54 myślałem o Tobie nie o sobie ; )