[??.??.2012] DNND 03
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
[??.??.2012] DNND 03
Panowie, tak jak rok temu zapraszam wszystkich fanów miłego "spędzania czasu na drodze" na spotkanie w miłym gronie oraz trasę objazdową. DNND = Dużo Niutonometrów Na Drodze. Tym razem to już trzecia edycja. Kto nie był na poprzednich edycjach to może obejrzeć tutaj o co chodzi:
DNND 01 = viewtopic.php?t=1678
oraz
DNND 02 = viewtopic.php?t=2578
Ja jeszcze nie mam gotowego auta, ale walczę z tym nieustannie (choć z powodu permanentnego braku czasu powoli mi to idzie). Proponuję jednak już wstępnie się umówić na DNND 03.
Spotkanie rozpocznie się tradycyjnie pod Auchan w Bielsku-Białej (sklep jest przy drodze ekspresowej z Cieszyna do B-B). Łatwo tam trafić. Tradycyjnie spędzimy tam trochę czasu aby pogadać i pooglądać fury. Później planowana jest większa (niż w zeszłym roku) trasa objazdowa dla grupy samochodów. Data spotkania oraz szczegółowy grafik nie jest jeszcze ustalony. Myślę coś o początku czerwca, ale wolałbym żebyście się wypowiedzieli. Godzina spotkania popołudniowo - wieczorna - do ustalenia jeszcze - piszcie o której Wam pasuje! Nie upieram sie przy godzinie wieczornej, w sumie może nawet lepiej byłoby wczesnym rankiem, tak żeby ruchu nie było. W dzień widoki na tej trasie są bardzo fajne. Trasa jest lekko zmodyfikowaną trasą, która w zeszłym roku nie doszła do skutku.
Miejsce spotkania:
Auchan ul. Bohaterów Monte Cassino 421, Bielsko-Biała
MAPKA
Trasa objazdowa zawiera następujące etapy:
1. Przejazd z Bielska do Szczyrku jako mała rozgrzewka.
2. Przejazd ze Szczyrku do Wisły - zawiera bardzo ciekawa partię - przejazd przez przełęcz Biały Krzyż 934 m npm (były oes rajdu Wisły) - jest kilka ciekawych zakrętów - droga w miarę dobrym stanie jak na Polskie warunki.
3. Przejazd nowa oddana droga przez Kubalonkę, aż do Istebnej. Od Istebnej i dalej droga może być nieco gorsza, dawno tam nie jechałem bo w sumie mam nie po drodze wiec musze dopiero sprawdzić dupowozem.
4. Przejazd przez Koniaków na Laliki i dalej na Zwardoń.
5. Przejazd na teren Słowacji i dalej w stronę Cadcy.
6. Przejazd od Cadcy do Novej Bystricy - jest to trasa górska z nowa super nawierzchnią, na której odbywają się zawody słynnego Berg Trophy (www.berg-trophy.pl) on-board TUTAJ
7. Przejazd w stronę Namestova
8. Powrót na teren Polski przez Korbielów i tam planuje drugi postój, pierwszy postój jeszcze nie wiem gdzie haha .
9. Przejazd do Żywca.
10. Przejazd z Żywca przez Kocierz Moszczanicki do Targanic i dalej w stronę Porąbki. Tam jest kilka wąskich momentów, ale da się myślę przejechać.
11. Z Porąbki na Kęty i dalej do Bielska. Nową obwodnicą Bielska pod Auchan gdzie będzie my się żegnać.
Pętla ma około 255km z powrotem na miejsce spotkania. Trochę czasu i paliwa zejdzie. Kto się pisze?
Serdecznie zapraszam wszystkich z podbeskidzia, śląska i nie tylko, mam nadzieję, że stała ekipa dopisze.
Dobrze, żeby każdy miał GPS lub CB. Obowiązkowo trzeba mieć dowód osobisty lub paszport ponieważ trasa częściowo biegnie przez Słowację.
DNND 01 = viewtopic.php?t=1678
oraz
DNND 02 = viewtopic.php?t=2578
Ja jeszcze nie mam gotowego auta, ale walczę z tym nieustannie (choć z powodu permanentnego braku czasu powoli mi to idzie). Proponuję jednak już wstępnie się umówić na DNND 03.
Spotkanie rozpocznie się tradycyjnie pod Auchan w Bielsku-Białej (sklep jest przy drodze ekspresowej z Cieszyna do B-B). Łatwo tam trafić. Tradycyjnie spędzimy tam trochę czasu aby pogadać i pooglądać fury. Później planowana jest większa (niż w zeszłym roku) trasa objazdowa dla grupy samochodów. Data spotkania oraz szczegółowy grafik nie jest jeszcze ustalony. Myślę coś o początku czerwca, ale wolałbym żebyście się wypowiedzieli. Godzina spotkania popołudniowo - wieczorna - do ustalenia jeszcze - piszcie o której Wam pasuje! Nie upieram sie przy godzinie wieczornej, w sumie może nawet lepiej byłoby wczesnym rankiem, tak żeby ruchu nie było. W dzień widoki na tej trasie są bardzo fajne. Trasa jest lekko zmodyfikowaną trasą, która w zeszłym roku nie doszła do skutku.
Miejsce spotkania:
Auchan ul. Bohaterów Monte Cassino 421, Bielsko-Biała
MAPKA
Trasa objazdowa zawiera następujące etapy:
1. Przejazd z Bielska do Szczyrku jako mała rozgrzewka.
2. Przejazd ze Szczyrku do Wisły - zawiera bardzo ciekawa partię - przejazd przez przełęcz Biały Krzyż 934 m npm (były oes rajdu Wisły) - jest kilka ciekawych zakrętów - droga w miarę dobrym stanie jak na Polskie warunki.
3. Przejazd nowa oddana droga przez Kubalonkę, aż do Istebnej. Od Istebnej i dalej droga może być nieco gorsza, dawno tam nie jechałem bo w sumie mam nie po drodze wiec musze dopiero sprawdzić dupowozem.
4. Przejazd przez Koniaków na Laliki i dalej na Zwardoń.
5. Przejazd na teren Słowacji i dalej w stronę Cadcy.
6. Przejazd od Cadcy do Novej Bystricy - jest to trasa górska z nowa super nawierzchnią, na której odbywają się zawody słynnego Berg Trophy (www.berg-trophy.pl) on-board TUTAJ
7. Przejazd w stronę Namestova
8. Powrót na teren Polski przez Korbielów i tam planuje drugi postój, pierwszy postój jeszcze nie wiem gdzie haha .
9. Przejazd do Żywca.
10. Przejazd z Żywca przez Kocierz Moszczanicki do Targanic i dalej w stronę Porąbki. Tam jest kilka wąskich momentów, ale da się myślę przejechać.
11. Z Porąbki na Kęty i dalej do Bielska. Nową obwodnicą Bielska pod Auchan gdzie będzie my się żegnać.
Pętla ma około 255km z powrotem na miejsce spotkania. Trochę czasu i paliwa zejdzie. Kto się pisze?
Serdecznie zapraszam wszystkich z podbeskidzia, śląska i nie tylko, mam nadzieję, że stała ekipa dopisze.
Dobrze, żeby każdy miał GPS lub CB. Obowiązkowo trzeba mieć dowód osobisty lub paszport ponieważ trasa częściowo biegnie przez Słowację.
Re: [??.??.2012] DNND 03
1. Tomak E36 M3, sie pisze sie na 100%.
Mi tam trasa pasuje oby nie byla droga polatana i krzywa. Do terminu sie dostosuje oby nie padalo
pozdr
Mi tam trasa pasuje oby nie byla droga polatana i krzywa. Do terminu sie dostosuje oby nie padalo
pozdr
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Cała trasa na pewno nie jest idealna. Są momenty gdzie trzeba zwolnić itd. Najważniejsze, że te ciekawe odcinki są dobrej jakościTomak pisze:1. Tomak E36 M3, sie pisze sie na 100%.
pozdr
Rozumiem ze to mialby byc ktorys weekend ? Ja oczywiscie sie pisze wstepnie
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Tak myślę, że najlepszy będzie weekend. Zastanawiałem się też na piątkowym wieczorem.
Koledzy od M3 dysponuję urządzeniem Racelogic, więc można też się kiedyś umówić na jakieś pomiary
Koledzy od M3 dysponuję urządzeniem Racelogic, więc można też się kiedyś umówić na jakieś pomiary
- Oleg
- Moderator
- Auto: 1M E82, M3 E36, M3 E92, 996TT
Na chwile obecna pisze sie na to. Kwestia podstawowa jest dla mnie termin. Uważam tez, ze zdecydowanie lepiej jest to zrobic w weekend we wczesnych godzinach popołudniowych, a nawet wczesniej, niż w piatek wieczór m.in. Ze względu na malowniczosc tras. Początek czerwca na dzien dzisiejszy mi pasuje. A jak reszcie... Tomek, Marcin?
OLEJE MILLERS OILS / ORYGINALNE CZĘŚCI BMW
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Hey.Chetnie bym sie pisal na pojezdzawke :)ale jak to zawsze bywa u mnie jestem mocno ograniczony czasowo:/.W czerwcu pasowala by mi niedziela 24 czerwca lub weekend29 -1 przelom czerwca/lipca
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Kris, my to chyba początkiem czerwca się zorganizujemy, więc niestety. Ale może w tym roku uda się zrobić jeszcze jeden DNND, bo mam fajną trasę
A tu coś na zachętę z obecnej trasy
http://www.youtube.com/watch?v=40I9XMgfiQA
- Oleg
- Moderator
Świetny odcinekVenom pisze:Kris, my to chyba początkiem czerwca się zorganizujemy, więc niestety. Ale może w tym roku uda się zrobić jeszcze jeden DNND, bo mam fajną trasę
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Venom pisze:Kris, my to chyba początkiem czerwca się zorganizujemy, więc niestety. Ale może w tym roku uda się zrobić jeszcze jeden DNND, bo mam fajną trasę
Fajnie bylo jak bys pod koniec wrzesnia zorganizowal ja bym sie wtedy napewno pojawil i moze kris ) Czekam
- Oleg
- Moderator
ZapraszamySyTy pisze:Podoba mi się to!
BBS / SUPERSPRINT
HRE / EISENMANN
RABATY DLA FORUM
KONTAKT --> PW
Ja też się piszę na to
Oryginalne nowe części do Bmw dla forum rabaty !!!!
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.
Dobre ceny na części do starszych modeli , możliwość negocjacji ceny , info PW.
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
No to mamy 5 osób
1. Tomak - E36 M3
2. DavePl - E46 M3
3. Venom - E34 M5
4. Oleg - E46 M3
5. Maniekkk - E36 M3
6. ??